Siirry pääsisältöön

TOP 10 - Viimeviikkojen tapahtumat

256.


Huh, viime kirjoituksesta on jo yli kuukausi aikaa ja muutaman päivän päästä olen matkalla Suomeen viettämään joulua. Päivät kuluvat uskomattoman nopeasti! Aika muistella hieman, mitä kaikkea viimeiseen viiteen viikkoon on mahtunut:

1. Treeniä
Sali-innostukselle ei näy loppua ja kehityksen seuraaminen motivoi entisestään. Tällä hetkellä arkirutiiniin kuuluu herätys kuudelta ja aamusali, jonka jälkeen suuntaan luennoille. Ihanan energinen startti päivälle ja treenin saa "pois alta", joten iltapäivä vapautuu muuhun. 

2. Opiskeluja
Deadlinet alkavat lähestyä, joten pikkuhiljaa on täytynyt alkaa panostamaan erilaisiin ryhmätöihin ja projekteihin. Tentit sijoittuvat kuitenkin vasta helmikuulle, joten tässä vaiheessa olisi hyvin aikaa saada muut hommat alta pois. Huomaa "olisi", sillä tyypillisesti muutkin hommat jäävät mitä luultavimmin viimetippaan ja samaan sumaan. :D

3. Vierailu Berliiniin
Kesällä osallistuin kuukauden kestävälle kielikurssille Berlinissä ja muutavat ystäväni kurssilta jäivät myös vaihto-oppilaiksi Saksaan. Oli ihana nähdä heitä uudestaan ja mielenkiintoista viettää aikaa myös amerikkalaisten ja brittiläisten vaihtareiden kanssa, joita Essenissä ei tunnu olevan juuri ollenkaan. Berliini on myös aivan ihana kaupunki, suosittelen erityisesti Mauerparkin sunnuntaikaraokea ja toria, sekä Friedrichshainin vegaaniruokaskeneä. Voisin muuttaa Berliiniin vaan, jotta pääsisin joka sunnuntaiaamu The Bowliin nauttimaan maailman parasta brunssia.


4. Matkustamista
Bussimatka Berliiniin vei kahdeksan tuntia suuntaansa ja koulu- ja salimatkoihin käytän keskimäärin kaksi tuntia päivässä. Aloitinkin ajan kuluksi kuuntelemaan äänikirjoja matkoilla, mikä on toiminut hyvänä ajankuluna ja yllättävästi auttanut myös kehittämään keskittymistaitoa. Iso peukku täältä siis äänikirjoille ja BookBeatin kahden viikon ilmaiselle kokeilujaksolle, jonka loppuessa kaikki itseäni kiinnostavat kirjat on luultavasti kylläkin jo kuunneltu.

5. Suomen 100-vuotis itsenäisyyspäivä
Itsenäisyyspäivänä katsoin perinteiseen tapaan Linnanjuhlia, mutta juhlimaan pääsimme vasta lauantaina, täällä kun ei Suomen itsenäisyyspäivän kunniaksi annettu jostain syystä vapaata koulusta. Yksi suomalaisista vaihtareista oli leiponut kämppiksensä kanssa karjalanpiirakoita ja itselläni oli tarjottavana mitäpä muuta kuin pullollinen Jaloviinaa.

6. Essenin joulutori

Rakastan joululauluja, lahjojen antamista ja ylipäätään sitä joulufiilistä. Joulutorit tiivistävät lähes täydellisesti joulun tunnelman, lisäten siihen myös hieman after ski - meininkiä. Essenin Weinahtsmarkt on aina täynnä tunnelmaa ja iloisia ihmisiä, höyryäviä Glühwein-mukeja ja hurmaavaa ruuan tuoksua. Pelottavaa ajatella, että jopa näin tuntemattomassa paikassa kuin Essenissä voisi tapahtua jotain, joka tuhoaisi täysin tuon koko tunnelman.

7. Euroopan suurin joulukuusi Dortmundissa

Joulutori-ihastuksissani olen vieraillut myös paikallisen ystäväni kanssa Dortmundin joulutorilla. Dortmundin joulukuusi on kuulemma Euroopan suurin. Kuusen koon salaisuus ei kuitenkaan johdu poikkeuksellisen suuresta kuusiyksilöstä, vaan kuusien määrästä. Joulukuusi kootaan yhteensä 140 pienemmästä joulukuusesta!

8. Lunta
"Essenissä ei sada koskaan lunta. Tai jos sataa, se ei pysy maassa sekunteja pidempään." Näin minulle kerrottiin vielä kuukausi sitten, mutta olen saanut todistaa väitteen vääräksi jo useamman kerran. Nautin lumen tuomasta valoisuudesta, kotoisasta tunnelmasta ja raikkaasta ilmasta. Tällä hetkellä lämpötilat ovat kuitenkin palanneet plussan puolelle, joten kaikki lumet ovat sulaneet ja taivaalta sataa lumen sijasta vettä tai räntää.

9. Saksan oppimista
Allekirjoitan  täysin väittämän "kielen oppii vain puhumalla". Kun samalla viikolla jouduin avaamaan saksalaisen pankkitilin, soittamaan kuntosalin asiakaspalveluun ja asioimaan opiskelija-asuntotoimistossa saksaksi tuntui, että opin enemmän kuin koko aikaisemman saksanopiskelu-urani aikana yhteensä. Mitä enemmän puhun saksaa sitä vähemmän myös ujostelen virheitä. Puhuminen tuntuu jo nyt paljon luontevammalta, eikä virheiden tekemin haittaa oikeastaan ollenkaan, pääasia on, että tulee ymmärretyksi.

10. Suomen ikävöintiä

Joulukuun aikana Essen on todellakin alkanut tuntua kodilta, mutta silti ikävöin Suomeen. Kaipaan avopuolison, perheen ja ystävien lisäksi erityisesti luontoa ja rauhaa, sekä jonkinlaista kuulumisen tunnetta. Aikaisemmat unelmat maailmanympärysmatkoista ja nousujohteisesta urasta, näyttävät vaihtuvan vähitellen haaveisiin omasta talosta järven rannalla, tiiviistä ystäväpiiristä ja arjesta, jossa olisi aikaa sienestää ja saunoa. Mielenkiinnolla odotan missä ajatukset vaeltavat vuoden kuluttua, kun paluu Suomeen on takanapäin!


 - ELLA - 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Takaisin Suomessa - Vaihdon keskeyttäminen

0 Huh, tuntuupa tämän kirjoituksen tekeminen kaukaiselta, siksi sen aloittamisessa onkin varmaan kestänyt niin kauan. Olen nyt ollut reilun kuukauden takaisin Suomessa. Lähdin vaihtoon viime vuoden lokakuussa ja tarkoitukseni oli viettää Saksassa kokonainen vuosi. Kahden lukukauden sijaan päätin kuitenkin lopulta lyhentää vaihtoni vain yhteen lukukauteen. Kun itse pohdin olisiko oikea valinta jäädä vaihtoon vai palata Suomeen, olisin kaivannut jonkinlaista vertaistukea tai tietoa muista opiskelijoista, joiden vaihtokokemus ei vastannutkaan odotuksia. Vastaavia kokemuksia ei kuitenkaan juurikaan tuntunut löytyvän, minkä takia koen tärkeäksi kirjoittaa omasta kokemuksestani. Toivon, että jos joku joskus kamppailee samojen ajatusten kanssa kuin minä ollessani vaihdossa hän voisi löytää tämän kirjoituksen ja huomata, ettei ole yksin, eikä kotiin palaamisessa ole mitään hävettävää.  Miksi päätin palata suunniteltua aikaisemmin? Mietin Suomeen paluuta jo muutaman kuukauden ajan ennen

Projekti 300 - Kuka, mitä ja miksi?

2 96 Hei, ja tervetuloa ensimmäiseen blogikirjoitukseeni!  Suurin osa lukijoista varmaankin tuntee minut entuudestaan, mutta syyt blogin perustamisen taustalla saattavat teillekin olla vielä hämärän peitossa. Olet sitten tuntematon lukija tai vanha tuttu, tässä koottuna yhteen tärkeimmät tiedot siitä kuka olen, mitä tämä blogi tulee käsittelemään ja miksi tämä blogi on nyt perustettu.  Tervetuloa, jatka ihmeessä lukemista! Kuka olen? Olen 22-vuotias tietojärjestelmätieteen maisteriopiskelija, jonka juuret ovat Tampereella, opinnot Jyväskylässä ja elämä Espoossa. Tällä hetkellä sijaintini on kuitenkin Saksassa Ruhrjoen varrella, yli tuplasti Espoon kokoisessa teollisuuskaupungissa Essenissä. Vaikka kaupungin historia onkin teollisuudessa on Essen tänäpäivänä paljon muutakin : monikulttuurinen opiskelijakaupunki, tasokkaan kulttuurielämän kehto sekä Euroopan vihreä pääkaupunki. Täällä vietän siis seuraavan lukuvuoden, yhteensä kutakuinkin 300 päivää.   Opiskelujen oh